Magyar katonai helikopter zuhant le Horvátországban

Szerdán zuhant le egy magyar katonai helikopter Horvátországban, a helyi média információi szerint a legénység két tagjának holttestét is megtalálták.

2023. június 21., 14:14

Szerző:

Lezuhant és kiégett Horvátországban egy magyar katonai helikopter a helyi N1 TV információi szerint. A híradásokból úgy tűnik, a helikopter magyar legénysége is odvaeszett: a baleset után kettőjük holttestét találták meg, a harmadik tagot még keresik. A baleset a dalmáciai Čikola-kanyonban történt. A hírt magyarul közlő 24.hu az ügyben kereste a Honvédelmi Minisztériumot is.

A szaktárca pedig nem sokkal ezután hivatalos közleményt juttatott el az MTI-hez. Ebben azt írták, a Magyar Légierő 2 Airbus H145-ös helikoptere „légi kiképzési feladatot teljesített a horvát légtérben, amikor az egyik helikopter 3 fővel a fedélzetén, egyelőre tisztázatlan körülmények között, Horvátország középső részén lezuhant.”

Hozzátették, a mentőcsapatok megtalálták a helikopter roncsait, átkutatásuk során egyelőre 2 katona holttestét találták meg, harmadik társukat még keresik.

A Honvédelmi Minisztérium a családok kiértesítését azonnal megkezdte, a fejleményekről a minisztérium és a Magyar Honvédség folyamatosan tájékoztat.

(Kiemelt kép: Horvát tűzoltók és mentő a magyar helikopter balesetének helyszínén. Fotó: Radio Drniš, Facebook)