Tűzpárbaj tört ki a kabuli robbantást követően

Az Iszlám Állam terrorszervezet a felelős.

2021. augusztus 26., 17:38

Szerző:

Tűzpárbaj tört ki az afgán főváros, Kabul repülőterén csütörtökön elkövetett robbantást követően – erről számolt be a Fox News amerikai hírtelevízió meg nem nevezett fehér házi tisztségviselőkre hivatkozva, írja az MTI. A Magyar Távirati Iroda csütörtökön azt közölte, hogy a kabuli repülőtér összes bejáratát lezárták.

A Fox News az amerikai védelmi minisztérium, a Pentagon tisztségviselőjére hivatkozva arról számolt be, hogy a robbantásban három amerikai tengerészgyalogos is megsebesült. A Politico című lap csütörtökön amerikai kormányzati és egyéb jól értesült forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy a támadásért az Iszlám Állam dzsihadista szervezet a felelős.

 

(Kiemelt kép: Amerikai katonák a kerítésen belül, kívül bebocsátásra váró emberek a kabuli Hamid Karzai Nemzetközi Repülőtér előtti ellenőrző pontnál 2021. augusztus 26-án. Fotó: Wali Sabawoon / MTI/AP)

 

Vlagyimir Putyin ellen tavaly óta elfogatóparancs van érvénybe, ami eléggé behatárolja azt, hogy az orosz elnök mely országokba látogathat el büntetlenül.