Vérontás a kabuli reptéren, sokan meghaltak

Nem teljesen tisztázott a körülmény.

2021. augusztus 22., 10:38

Szerző:

Hét embert öltek meg a kabuli repülőtér közelében feltorlódott tömegben, ahol több ezren gyűltek össze, hogy megpróbáljanak elmenekülni Afganisztánból, miután a tálib iszlamisták átvették a hatalmat – derült ki vasárnap a brit védelmi minisztérium közleményéből.  A tárca részvétét nyilvánította a hozzátartozóknak, de a halálesetekről részletekkel nem szolgált, írja az MTI.

A közleményben azt írták: „a helyszíni körülmények továbbra is rendkívül nehezek”, de mindent megtesznek azért, hogy kockázatok nélkül és a lehető legbiztonságosabban kezeljék a helyzetet. Egy nappal korábban az amerikai nagykövetség az Iszlám Állam dzsihadista szervezet fenyegetése miatt arra szólította fel az amerikai állampolgárokat, hogy kerüljék el a repülőteret a biztonsági kockázatok miatt, kivéve, ha valaki a hatóságoktól erre vonatkozó utasítást kapott. Kiemelték, hogy jelentős a veszély, de merényletekről egyelőre nem érkeztek jelentések – írta az MTI.

(Kiemelt kép: óriási tömeg vár a kabuli reptéren, hogy kimenekítsék őket Afganisztánból 2021.08.16-án. Fotó: Wakil Kohsar / AFP)