Jó napja van a halaknak

Háromezer liter alkoholt öntöttek a csatornába a tálibok.

2022. január 3., 12:47

Szerző:

A csempészett alkoholt egy razzia során foglalták le. A tálib rezsim titkosszolgálata a Twitteren jelentetett meg egy videót, amin több hordónyi alkoholt öntenek Kabul csatornarendszerébe – írja cikkében a Mandiner.

A tálib titkosszolgálat az információk szerint a becsempészett alkoholt egy razzia során foglalta le, majd a legjobb döntésnek azt látták, ha mindezt beleöntik a csatornába.

Bár az alkoholfogyasztás az előző rendszerben is be volt tiltva, tálib hatalomátvétel óta a térségben sokkal szigorúbban veszik az alkoholra vonatkozó szabályokat, rendszeresek a razziák és sokkal határozottabban lépnek fel az alkoholfogyasztással szemben is – olvasható a cikkben.

(Kiemelt kép: A tálibok alkoholt öntenek a csatornába. Fotó: metszet / Twitter)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.