Japán újabb szankciókat vetett ki Oroszországra

További szankciókat jelentett be Japán Oroszországgal szemben pénteken, válaszul Moszkva legutóbbi ukrajnai támadásaira. A szankciók stratégiai szempontból kulcsfontosságú áruk exportját tiltották be, illetve befagyasztották több tucat ember vagyonát. 

2023. január 27., 14:03

Szerző:

Az új japán szankciók, melyek pénteken lépnek életbe, főként orosz politikusokat, katonákat, üzletembereket és vállalatokat céloznak – írja a CNN.

Ezek között van 14 olyan orosz-barát személy, akiket a négy dél- és kelet-ukrajnai régió annektálására irányuló illegális kísérleteihez kapcsolnak. Tilos lesz 49 kijelölt orosz szervezetnek katonai erők megerősítésére használható áruk exportja is, ez a szankció február 3-tól lép majd érvénybe. Ezek közé a termékek közé tartoznak félvezetők és alkatrészek, robotok, generátorok, robbanóanyagok és vakcinák – közölte a japán gazdasági, kereskedelmi és ipari minisztérium. 

(Kiemelt képünk: Romok Bahmutban, a távolban harcok füstje gomolyog 2023. január 20-án. Fotó: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.