Itt a nagy orosz beismerés

Az orosz védelmi minisztérium elismerte, hogy hazai gyártmányú drónjaik nem felelnek meg „taktikai és technológiai” követelményeknek.

2022. szeptember 29., 16:59

Szerző:

Az Orosz Föderáció hivatalosan is elismerte, hogy az Oroszországban gyártott drónok nem felelnek meg a védelmi minisztérium „taktikai és technológiai” követelményeinek – írta a Rakéta.huBulgarian Military. nyomán.

Igor Iscsuk ezredes, az orosz védelmi minisztérium magas rangú tisztviselője egy kerekasztal beszélgetésen kritizálta az orosz drónokat. Elmondása szerint a  fő probléma jelenleg, hogy a védelmi minisztérium kénytelen leegyszerűsíteni az orosz pilóta nélküli légi járművek dizájnját. A drónjaik nincsenek felszerelve zavarásgátló navigációs vevővel, amikre nagy szükségük lenne, ugyanis az ukránok „hamis célpontokat” vagy „álrendszereket” használ arra, hogy előcsalogassák az orosz drónokat, aminek köszönhetően az orosz állások lelepleződnek előttük.

Az iráni drónok viszont segítenek

Az oroszok által vásárolt olcsó, iráni drónok azonban már komoly gondokat okoznak az ukránoknak Odessza térségében. Ezek a drónok ugyanis olcsók és rengeteg akad belőlük. Oroszország nagyjából 1000 darab Shahed–136 drónt vásárolt Irántól augusztus végén.

(Kiemelt képünk illusztráció. Egy iráni gyártmányú kamikaze drón roncsai Odessza városában. 2022. szeptember 23-án. Fotó: Handout / Armed Forces of Ukraine / AFP)