Itt a brit kémek vasárnapi jelentése: továbbra sem kíméli Donbászt az orosz tüzérség

A brit védelmi minisztérium közzétette szokásos jelentését az orosz-ukrán háború állásáról, mindezt hírszerzési forrásaira hivatkozva.

2022. július 10., 10:31

Szerző:

Az orosz tüzérség továbbra is csapásokat mér Szlovjanszk térségére – közölte a brit védelmi minisztérium napi frissítésében.

Szlovjanszk város az ukrajnai Donyecki terület Kramatorszki járásában található. A minisztérium hozzáteszi, hogy a tüzérség északon Izium környékéről, keleten pedig Liszicsank közelében csapást mér a városra.

Liszicsanszk volt az utolsó ukrán ellenőrzés alatt álló nagyobb város a keleti Luhanszki területen, de az ukrán csapatok kivonulása után orosz ellenőrzés alatt áll.

(Kiemelt képünk: Ez a 2022. április 8-án készült fénykép a kelet-ukrajnai Kramatorszkban történt rakétatámadás utáni pályaudvart mutatja egy vasúti kocsiból nézve. Fotó: FADEL SENNA / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.