Itt a brit kémek vasárnapi jelentése: továbbra sem kíméli Donbászt az orosz tüzérség

A brit védelmi minisztérium közzétette szokásos jelentését az orosz-ukrán háború állásáról, mindezt hírszerzési forrásaira hivatkozva.

2022. július 10., 10:31

Szerző:

Az orosz tüzérség továbbra is csapásokat mér Szlovjanszk térségére – közölte a brit védelmi minisztérium napi frissítésében.

Szlovjanszk város az ukrajnai Donyecki terület Kramatorszki járásában található. A minisztérium hozzáteszi, hogy a tüzérség északon Izium környékéről, keleten pedig Liszicsank közelében csapást mér a városra.

Liszicsanszk volt az utolsó ukrán ellenőrzés alatt álló nagyobb város a keleti Luhanszki területen, de az ukrán csapatok kivonulása után orosz ellenőrzés alatt áll.

(Kiemelt képünk: Ez a 2022. április 8-án készült fénykép a kelet-ukrajnai Kramatorszkban történt rakétatámadás utáni pályaudvart mutatja egy vasúti kocsiból nézve. Fotó: FADEL SENNA / AFP)

Moszkva hétfőn bejelentette, hogy felfüggeszti az új START-szerződés által lehetővé tett amerikai ellenőrzéseket az oroszországi katonai helyszíneken. A 2010-ben aláírt, kulcsfontosságú orosz-amerikai megállapodás kölcsönösen lehetővé tette a két fél számára a másik ország katonai helyszíneinek rendszeres ellenőrzését.