Meglepő vallomással állt elő Iker Casillas

A spanyolok egykori válogatott sztárkapusa nyíltan is felvállalta, hogy meleg. Reméli, így is tiszelik.

2022. október 9., 15:52

Szerző:

„Remélem tisztelsz: meleg vagyok” – ezzel a rövid Twitter-bejegyzéssel robbantotta a bombát Iker Casillas, a Real Madrid és a spanyol válogatott immár visszavonult kapusa. 

A rekorder kapus, aki 2020-ban vonult vissza, aktív ideje alatt 167-szer lett a spanyol nemzeti keret tagja, háromszor választották meg a világ legjobb kapusának. Az esemény azért is figyelemre méltó, mert a profi futball világában ilyen, a melegséget nyíltan felvállaló comingoutra alig-alig került eddig sor, és kifejezetten nem jellemző ez világsztárokra.

A helyzetre jellemző, hogy Casillas korábbi twitter bejegyzése is hamar elérhetetlenné vált, minden bizonnyal a szerző maga törölte.

Az igazi lavina akkor indult el, amikor Casillas bejegyzésére a Barcelona egykori kiemelkedő középpályása, Carles Puyol úgy reagált, „ideje elmesélni a történetünket”. A spanyol sajtó a bejelentésekről egyelőre csupán feltételes módon írt, a két egykori focista bővebben nem kommentálták még közösségi médiás megszólalásaikat.

(Kiemelt kép: Iker Casillas a Stade de France-ban, 2022. május 27-én. Fotó: Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

16:39

A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is - mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Vologyimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.