Erős földrengés rázta meg Japánt, szökőárriadót adtak ki

A Richter-skála szerinti 7,2 erősségű földrengés rázta meg az ország északkeleti partvidékét.

2021. március 20., 11:58

Szerző:

Szökőárriadót adtak ki Japánban, miután a Richter-skála szerinti 7,2 erősségű földrengés rázta meg az ország északkeleti partvidékét – írta a bloomberg.com. Sebesültekről és sérültekről egyelőre nem közöltek adatokat.

A rengés epicentruma a tenger alatt volt, 60 kilométeres mélységben, ezért volt szükség a cunamiriadó elrendelésére. Nagyjából egyméteres hullámokat várnak a partoknál, az ott élőknek azt tanácsolják, hogy keressenek magassabban fekvő menedékhelyet. A rázkódás még Tokióban is érezhető volt.

Egy hónappal ezelőtt 7,3-as erősségű földrengés volt Fukushimában, amely a 2011-es rengés utórengése volt.

(Kiemelt képünk illusztráció: Buddhista templom összedőlt kapuja a Fukusima prefektúrabeli Futabában 2021. február 28-án. A templom azon a területen van, amelyet korábban lezártak a Fukusima-1-es atomerőművet a 2011-es földrengésben és szökőárban ért súlyos sérülése miatt, majd ezt a részt 2020 márciusában megnyitották. Fotó: MTI/AP | Komae Hiro)

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.