Idősek és egészségügyi dolgozók is felvehetik a negyedik oltást

Az oltást azoknak ajánlják fel, akik több mint négy hónapja kapták meg a harmadik oltásukat. 

2022. január 4., 21:49

Szerző:

Izrael megkezdte a polgárok beoltását a koronavírus elleni oltás negyedik adagjával – írja az Euronews. A 60 éves és idősebb polgárok – valamint az egészségügyi személyzet – megkapják a vakcina második emlékeztető adagját – jelentette be vasárnap az izraeli kormány.

A kiegészítő oltást azoknak ajánlják fel, akik több mint négy hónappal ezelőtt kapták meg a harmadik adagot.

Izrael tavaly nyáron kezdte meg a harmadik adag oltás beadását a lakosok számára, amellyel élen járt a globális oltási kampányban. 

Az elmúlt 24 órában Izraelben 6562 vírusos megbetegedést regisztráltak, ami több mint 50 százalékos növekedést jelent egy nap alatt az egészségügyi minisztérium jelentése szerint. A súlyos esetek száma is emelkedett, de jóval kisebb mértékben, mintegy 80-ról 100-ra.

Izrael a közelmúltban egy, a Merck által jóváhagyott vírusellenes tablettát is jóváhagyott a 18 év feletti Covid-19-es betegek számára.

(Kiemelt képünk: Két férfi várja az oltást a berlini Arena Treptow oltóközpontban 2020. december 27-én. Fotó: Markus Schreiber / POOL / AFP)

14:54

A város oroszországi elfoglalása óta először futott be egy hajó az ukrajnai Mariupol kikötőjébe, hogy fémet rakodjon fel és szállítson Oroszországba, amit Kijev fosztogatásnak minősített. 

14:30

Ukrajna megkezdte a Harpoon hajóelhárító rakéták átvételét Dániából és önjáró ágyúk átvételét az Egyesült Államokból – közölte szombaton Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter, aki szerint a fegyverek az orosz invázió ellen harcoló erőket fogják erősíteni.

Kuba, Venezuela és Bolívia vezetői pénteken tiltakozásul alternatív csúcstalálkozót tartottak Havannában, mivel ezeket az országokat nem hívták meg az Amerikai Államok Szervezetének (AÁSZ) júniusi csúcstalálkozójára – jelentette a Reuters brit és a francia AFP hírügynökség.