Idaho-ban is szigorították az abortusztörvényt

Az állam kormányzója, Brad Little aláírta a törvényjavaslatot, amely megtiltja, hogy egy nagykorú szülői beleegyezés nélkül abortuszhoz segítsen egy kiskorút.

2023. április 6., 17:05

Szerző:

Az új törvény értelmében csak a szülője, hivatalos gyámja vagy egy általa meghatalmazott személy segíthet egy kiskorúnak abortusztablettát szerezni, de a terhességmegszakítás megszervezésében segédkezni, ezzel kapcsolatban szállítani vagy abortuszra „biztatni” is tilos. A törvényt megszegőket kettőtől öt évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik – írja a 444 az amerikai AP tudósítása alapján.

Emlékeztetnek, hogy legutóbb Texas és Alabama szigorított az abortusztörvényen: előbbiben az egészségügyi okokat kivéve minden esetben tiltják az abortuszt.

A beavatkozást végző orvosok akár 99 év börtönnel is sújthatók.

Alabamában minden abortusztablettát használó nő ellen vádat emelhetnek még akkor is, ha más államban jutott hozzá a pirulákhoz.

(Kiemelt kép: Brad Little idahói kormányzó beszédet mond a washingtoni Fehér Házban 2020. július 16-án egy rendezvényen, amely a Délen élő amerikaiak megsegítésére vonatkozó szabályok visszaállításáról szól. Fotó: Jim Watson/AFP)

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.