Horror a szaporítótelepen, négyezer beagle-t mentettek ki az állatvédők

Csaknem négyezer beagle kutyát szállított el a Humane Society of the United States nevű amerikai nonprofit szervezet egy virginiai szaporítótelepről, ahonnan a kutyák állatkísérleteket végző laboratóriumokba kerültek volna.

2022. szeptember 2., 21:49

Szerző:

Az utolsó háromszáztizenkét kutyát pénteken szállították el a szaporítótelepről. Az állatokat állatmentőknél és más menedékhelyeken helyezik el szerte az Egyesült Államokban, amíg gazdát találnak nekik.

„Sokan nem is tudják, hogy hatvanezer hasonló kutyát használnak napjainkban is állatkísérletekhez laboratóriumokban” 

– írta Kitty Block, a Humane Society elnök-vezérigazgatója. 

Block elmondta, a kutyákat annak köszönhetően tudták megmenteni, hogy a szaporítóhelyet feljelentették az állatvédelmi törvény megsértése miatt. Idén szövetségi vezetők polgári peres eljárást indítottak a szaporítóhely tulajdonosa és üzemeltetője, az Envigo RMS ellen. A szaporítóhelyen kutyák százait találták végveszélyben. 

A norfolki székhelyű Emberek az Etikus Bánásmódért az Állatokkal (PETA) nevű állatvédő szervezet munkatársai átvizsgálták a létesítményt, és elmondták, hogy a kutyák zsúfolt helyen, stresszes körülmények között éltek. A szervezet közleménye szerint több, súlyos fogbetegségben szenvedő kutya nem kapott megfelelő ellátást, sebesült állatokat is találtak. Volt olyan kutya, amelyik nem kapott enni napokig, miközben a kölykeit táplálta. 

Július elején egy szövetségi bíró jóváhagyta a döntést, hogy a beagle-ket elszállítsák és örökbe adják. 

Norman Moon bíró egy sor korlátozást is elrendelt a szaporítóhelyre vonatkozóan.

(Kiemelt képünk illusztráció: egy városi beagle. Fotó: SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

 

 

Tegnap 20:42

Az orosz erők pénteken kora este a Dnyipropetrovszk megyei Nyikopol térségét lőtték Grad rakéta-sorozatvetőkkel és más nehézfegyverekkel, a támadásban egy 37 éves férfi életét vesztette, egy 42 éves férfit pedig sérülésekkel kórházba szállítottak – közölte Valentin Reznyicsenko, a régió kormányzója a Telegram mikroblogon.

Tegnap 20:14

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei elegendő bizonyítékot gyűjtöttek ahhoz, hogy adózási és egyéb bűncselekmények gyanújával vádat emeljenek Hunter Biden, az amerikai elnök fia ellen – írta csütörtökön a Washington Post.

Tegnap 19:59

Több százezer embert fenyeget éhhalál Kelet-Afrikában, ahol máris több mint 10 millió gyerek szenved súlyos alultápláltságtól a szárazság és az ennek nyomán kialakult élelmiszerszűke miatt – jelentette pénteken az Anadolu török hírügynökség egy regionális helyi kormányközi szervezet beszámolójára hivatkozva.

Tegnap 19:03

Traktort adott ajándékba Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök orosz hivatali partnerének, Vlagyimir Putyinnak 70. születésnapja alkalmából – jelentette pénteken a Belta fehérorosz állami hírügynökség.