Tíz évig egy pincében élt egy holland férfi hat gyermekével, így várták a világvégét, de az egyikük végül megszökött

2019. október 15., 21:13

Szerző:

A világvégére várva mintegy tíz évig élt egy pincében a világtól elzárva egy holland férfi hat gyermekével.

– A rendőrség az ország keleti részén fekvő Ruinerwold egy eldugott családi gazdaságának pincéjében bukkant rá a családra – közölték kedden sajtótájékoztatón.

A holland rádió híradása szerint a férfi és hat 16–25 év közötti gyermeke a világ végét várta a pincében.

A közeli fogadó tulajdonosa hétfőn riasztotta a rendőrséget, amikor egy rémült fiatal férfivel találkozott, aki elmondta neki, hogy már kilenc éve nem volt kinn a pincéből.

– Közölte, hogy megszökött és segítségre van szüksége – mondta a fogadós.

– A rendőrség a farmon hat embert talált, akiket gondozásba vett – közölte a testület szóvivője. Arról nem szólt, milyen állapotba találták meg őket, és milyen körülmények között éltek a pincében. Még teljes erővel folyik a nyomozás.

Elmondta, azt is, hogy őrizetbe vettek egy 58 éves férfit, aki nem volt hajlandó együttműködni a hatóságokkal.

Fotó: MTI/EPA

Holland médiaértesülések szerint a farmon lévő ház szobájának szekrénye mögött találtak rá a rendőrök egy lépcsőre, amely a pincébe vezetett, ahol az apa és a gyerekek éltek. Azt nem tudni, hogy anyjuk hol lehet.

A helyieket sokkolták a történtek. Újságíróknak elmondták, hogy a farmon mindig csak egy férfit láttak, nem is tudták, hogy van családja. A farm a településtől mintegy 200 méterre, egy fás terület mögött fekszik. A sajtójelentések szerint egy nagy veteményes kert található rajta és kecskék is legelnek ott, ami lehetővé tehette a család önellátását éveken keresztül.

BBC azt írja, hogy a falu fogadójában kért segítséget a fiatal férfi. A szemtanúk szerint zavarodottnak tűnt. A fogadós tulajdonosa azt nyilatkozta, hogy a férfi öt sört rendelt, amit meg is ivott. Beszélgetni kezdtek, mire a férfi elmesélte neki, hogy megszökött, és segítségre van szükségük. Elmesélte azt is, hogy testvéreivel együtt egy farmon lakik, ő a legidősebb közülük, és véget akart vetni annak, ahogyan élnek. Ezután értesítették a rendőrséget.

A fogadós szerint a fiatal férfinak hosszú haja volt, piszkos szakálla, régi ruhákat viselt, és zavarodottnak tűnt. Azt mondta a bár tulajdonosának, hogy sosem járt iskolába, és kilenc éve nem volt borbélynál.