Videó: élete árán mentett meg fiatalokat egy szabadnapos katona október 7-én

A Hamász fegyveresei gránátokat dobtak egy óvóhelyre a Nova fesztivál közelében, az ott tartózkodó, szolgálaton kívüli őrmester nyolcból hét gránátot visszadobott.

2023. november 15., 11:58

Szerző:

Egy izraeli autó fedélzeti kamerájának képeit mutatta be a Times of Israel nevű lap. Az október 7-i felvételek azt mutatják, ahogy a Hamász terroristái megtámadnak egy zsúfolásig telt óvóhelyet a Re'im melletti Nova fesztivál közelében, és gránátokat dobnak a rakétatámadások elől menedéket kereső partizókra.

A videó tanúsága szerint a fegyvertelen és szolgálaton kívüli vezérkari őrmester, Aner Elyakim Shapiro megfog hét gránátot és visszadobja a merénylőknek, megmentve ezzel az óvóhelyen tartózkodókat.

A nyolcadik gránát azonban halálosan megsebesítette a katonát, ám legalább hét ember életét sikerült megmentenie.

A videón az a pillanat is látható, amikor az egyik izraeli civil megpróbál elmenekülni, de a terroristák azonnal tüzet nyitnak rá.

(Kiemelt kép: Holttestek hevernek egy főúton a gázai határ közelében 2023. október 7-én. Fotó: Oren ZIV / AFP)

07:13

Késes támadást ért hétfő este egy járőröző terrorelhárító katonát Párizsban. A késelés a Gare de l'Est pályaudvar közelében volt. Az elkövetőt előállították - közölte Gérald Darmanin belügyminiszter az X közösségi oldalon. A katona rendőrségi források szerint a bal vállán szenvedett könnyebb sebesülést, eszméleténél van, kórházba szállították.