Hatszáz, Sinovackal oltott thaiföldi egészségügyi dolgozó fertőződött meg

Egy ápolónő meghalt, egy pedig súlyos állapotban van.

2021. július 12., 06:30

Szerző:

Több mint 600 olyan egészségügyi dolgozó fertőződött meg koronavírussal Thaiföldön, akiket korábban a kínai Sinovac vakcinájával oltottak be – írja a 444 a Reuters jelentése alapján. A thaiföldi egészségügyi minisztérium adatai szerint 677 348 egészségügyi dolgozó kapta meg a Sinovac mindkét adagját, akik közül 618-an fertőződtek meg április és július között. Egy ápolónő meghalt, egy másik pedig kritikus állapotban van.

A fertőződések miatt a szakértők egy harmadik adag beadását javasolják a veszélyben lévő egészségügyi dolgozóknak, de nem a Sinovacot, hanem az AstraZenecát, vagy valamelyik mRNS-típusú vakcinát. 

A thaiföldi egészségügyi dolgozók nagy részét a Sinovac vakcinájával oltották be február után, mivel az AstraZeneca szállítmányai csak júniusban érkeztek meg. Az ország a hónap végéig 1,5 millió Pfizert vár adományként az Egyesült Államokból. Thaiföldön vasárnap 9418 új fertőzöttet regisztráltak, szombaton pedig 91-en haltak meg a fertőzés miatt – emlékeztet a lap.

(Kiemelt képünk illusztráció: kínai egészségügyi dolgozó Sinovac-vakcinát készít elő beadáshoz. Fotó: EPA I WEN TAN CHINA OUT ) 

 

 

Tegnap 12:22

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).