Rosszul lett, de senki sem segített a 14 éves kislánynak és halálra fagyott

Sétálás közben rosszul lett, egy padra roskadt, de hiába várt segítséget a fiatal lány, nem élte túl az emberek közömbösségét.

2023. december 1., 14:35

Szerző:

Egy kislány halála rázta meg a napokban Lengyelországot, a gyerek ugyanis egy parkban ülve fagyott halálra úgy, hogy több járókelő is elsétált mellette – számol be a drámai esetről a Gazeta.pl lengyel portál írása nyomán a tenyek.hu.

A tragédia még kedden történt Andrychówban. Információk szerint a gyerek egy onnan pár kilométerre lévő városba akart menni, de sajnos már nem érkezett meg. Útja során rosszul lett, leült egy bevásárlóközpont környéki padra és segítségre várt.

A kislány még édesapját is felhívta, hogy nem érzi jól magát, viszont nem tudja, hogy hol van. Ekkor a szülő azonnal értesítette a rendőrséget, akik körözést adtak ki a lány után. Órákig keresték, mire egy helyi férfi megtalálta, és egy közeli boltba vitte, amíg értesítette a mentőket. A gyereket súlyos hipotermiával szállították kórházba, a szakszerű orvosi ellátás ellenére azonban már nem tudták megmenteni az életét.

(Kiemelt kép illusztráció. Fotó: OMAR HAJ KADOUR / AFP)