Halálos civiláldozatokat követelt Odesszában az orosz dróntámadás

Többen meghaltak és megsérültek az ukrajnai Odesszában az éjszaka folyamán végrehajtott orosz dróntámadásokban – közölte az ukrán hadsereg szombaton.

2023. június 10., 10:18

Szerző:

A katonaság hozzátette: egy légi csata következtében dróntörmelék zuhant egy emeletes házra, és tüzet okozott.

Három civil életét vesztette a lángokban, további huszonhat ember pedig megsérült. A sérültek között gyerekek is vannak.

Az ukrán légierő később tájékoztatott, hogy Oroszország az éjszaka harmincöt drónt és nyolc rakétát lőtt ki ukrajnai célpontokra, egyebek között Odesszára, Poltavára és Harkivra. Az ukrán légierőnek húsz drónt és két ballisztikus rakétát sikerült megsemmisítenie.

(Kiemelt kép: közüzemi dolgozók elhordják egy orosz drón becsapódása után a törmeléket egy lakóház udvarán Kijev központjában, Ukrajnában 2023. május 30-án. Fotó: Olekszij Csumacsenko / Anadolu Agency via AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.