Az oroszok már hajléktalanokat is besoroznak

Moszkvában már a hajléktalanszállókból gyűjtik be az embereket, hogy Ukrajnába vigyék őket harcolni.

2022. október 13., 19:33

Szerző:

Az egyik orosz hírportál arról írt, hogy Moszkvában a hajléktalanokat is besorozzák, akkor is, ha nem akarnak részt venni a háborúban – írta az rtl.hu.

Az egyik moszkvai élelmiszerosztó csoport arról számolt be, hogy a rendőrök több tucat hajléktalan férfit vittek el az utcákról, hogy besorozzák őket. Hasonló esetről számolt be egy ortodox keresztény szervezet vezetője is. A hírportál arról is beszámolt, hogy a hatóságok a munkásszállókat is célba vették, hogy férfiakat toborozzanak az Ukrajna elleni háborúhoz. A moszkvai Travel Inn szálló egyik vendége azt mondta, hogy október 8-án a rendőrség lezárta a szálló környékét, és elkezdte átkutatni a szobákat, és bekérni a vendégek dokumentumait. „Azokat, akiknek át tudták adni a behívót, elvették az útlevelüket és megparancsolták, hogy másnap 9 órakor jelenjenek a holmijukkal a sorozáson” ​​– állította egy szemtanú.

(Kiemelt kép: Besorozott oroszok az egyik moszkvai toborzóirodánál. 2022. október 10-én. Fotó: SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

 

Tegnap 17:26

Az Európai Uniónak (EU) védenie kell külső határait, csak a valódi menekülteket kell befogadnia – hangsúlyozta Giorgia Meloni olasz kormányfő az Európai Konzervatívok és Reformerek európai parlamenti frakció Varsói Csúcs (Warsaw Summit) című konferenciáján szombaton lejátszott videóüzenetében.

Észtország nagy hatótávolságú rakéta-sorozatvető rendszerekkel (HIMARS) bővíti védelmi rendszerét, a 70-300 kilométeres hatótávolságú, amerikai fegyverrendszerek várhatóan 2024-ben érkeznek az országba – közölte az észt védelmi minisztérium szombaton.