Gyermekáldozata is van a Lviv bombázásának

Hat halottja és nyolc sebesültje van az orosz légitámadásnak. 

2022. április 18., 12:21

Szerző:

Ahogyan arról korábban beszámoltunk több rakétatalálat is érte Lviv városát. A település lakói az óvóhelyekre vonultak. 

A támadásnak hat halottja és nyolc sebesültje van, miután ma reggel rakéták csapódtak be katonai létesítmények és egy autógumi szervizpont területén a nyugat-ukrajnai városban – erősítette meg Makszim Kozickij regionális kormányzó. A halottak között volt egy gyerek is – tette hozzá.

Az ukrán hatóságok Dnyipropetrovszk régió déli részénis több robbanásról számoltak be hétfőn, és azt mondták, hogy a rakéták egy része vasútállomáshoz és más vasúti létesítményekhez közeli területeket talált el. A Nyugati Légi Parancsnokság szerint négy rakétacsapás érte Lvivet, a létesítmények súlyosan megrongálódtak, a találatok következtében keletkezett tüzeket pedig még mindig oltják.  A CNN és más illetékesek öt rakéta becsapódásáról számoltak be korábban. (BBC)

 (Kiemelt képünk: Rakétatámadás a nyugat-ukrajnai Lvivben 2022. április 18-án. Fotó: Gian Marco Benedetto / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

 

15:54

A madridi NATO-csúcstalálkozón meghozott döntések biztosítják, hogy az észak-atlanti szövetség tovább őrizze a békét területén, és elkerülje a konfliktusokat – hangsúlyozta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön a spanyol fővárosban rendezett kétnapos állam- és kormányfői találkozó eredményeit ismertetve.

15:19

Bernie Ecclestone golyót is vállalna az „első osztályú” Vlagyimir Putyinért, szerinte nem szándékosan öltek meg több ezer civilt az oroszok. A Formula-1 korábbi vezére egyúttal megérti Volodimir Zelenszkijt, mert humorista volt, az ukrán elnök szerinte vissza szándékozik térni a szakmájához.

Felépült a 186 kilométer hosszú acélkerítés a lengyel-fehérorosz határon. Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő ebből az alkalomból csütörtökön az ukrajnai háború előjelének nevezte a tavaly ősszel Minszken át Lengyelországba tartó migrációs hullámot.