Bíróság elé állt Greta Thunberg

Nem vallotta magát bűnösnek, mindössze a nevét és a születési dátumát volt hajlandó megerősíteni a bíró kérdésére.

2023. november 15., 16:59

Szerző:

Greta Thunberg szerdán bíróság elé állt Londonban, miután egy október 17-i tüntetésen előállították a rendőrök, mert élőlánccal próbáltak elkeríteni egy szállodát, ahol olaj- és gázipari vállalatvezetők tanácskoztak. A húszéves klímaaktivistát a közrend megzavarásával vádolják, de a Reuters friss tudósítása szerint nem vallotta magát bűnösnek, és mindössze a nevét és a születési dátumát volt hajlandó megerősíteni a bíró kérdésére – írja az rtl.hu.

A vád szerint Greta Thunberg nem engedelmeskedett a rendőri felszólításnak, ami arra irányult, hogy a tiltakozás ne okozhasson jelentős fennakadást a lakosság, a szálloda és annak vendégei számára.

(Kiemelt kép: Greta Thunberg svéd klímaaktivistát egy rendőrségi furgon felé viszik, miután letartóztatták az InterContinental London Park Lane előtt a Fossil Free London és a Greenpeace által szervezett „Olajos pénz kifelé” tüntetésen, az Energy Intelligence Forum 2023 nyitónapján, Londonban, október 17-én. HENRY NICHOLLS / AFP)

07:41

Maros megyét Kolozsvár alá sorolnák be, míg a magyar többségű Kovászna és Hargita Brassóval kerülne egy közigazgatási egységbe, amennyiben életbe lépne a tervezett román gondolatkísérlet.

07:23

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy „Allah Akbar”. Rendőrök elektromos sokkolóval ártalmatlanították és a helyszínen őrizetbe vették – közölte Gérald Darmanin belügyminiszter.