A Gazprom azt állítja, hogy újraindítja a gázszállítást

Újraindítja a Gazprom a gázszállítást Olaszországba Ausztrián keresztül.

2022. október 5., 11:44

Szerző:

Újraindítja a Gazprom a gázszállítást Olaszországba Ausztrián keresztül, miután sikerült rendezni az osztrák hálózatüzemeltetővel a kapacitásfoglalásokat, ami miatt a hét végén le kellet állítani a szállítást.

„Az osztrák üzemeltető beleegyezett, hogy megerősítse az LLC Gazprom Export szállítási foglalásait, ami lehetővé teszi az Ausztrián keresztül történő orosz gázszállítások újraindítását” – közölte a Gazprom az olasz média szerint.


Ausztrián keresztül gáztranzitot korábban azért állították le, mert az osztrák hálózatüzemeltető nem erősítette meg a Gazprom tervezett szállítási tételeire vonatkozó kapacitás-foglalásokat, az úgynevezett nominálásokat. Az olasz média szerint az orosz gáz jelenleg az olasz import mintegy 10 százalékát adja, szemben a korábbi 40 százalékkal.

(Kiemelt képünk: Az orosz Gazprom energiaipari óriásvállalat logója az egyik benzinkútján Szófiában 2022. április 27-én.)

Tegnap 18:55

Mintegy 2500 fókatetemet találtak a Kaszpi-tenger dagesztáni partjainál - közölte vasárnap hivatalos Telegram-csatornáján az Oroszországhoz tartozó észak-kaukázusi köztársaság természeti erőforrások minisztériuma.