Videó – Gázálarcos támadók lövöldöztek a metrón New Yorkban

A legfrissebb jelentések szerint a tettes szökésben van.

2022. április 12., 18:31

Szerző:

Több embert meglőttek a kedd reggeli csúcsforgalomban egy brooklyni metróállomásra érkező szerelvényben, és a helyszínre füst miatt riasztott New York-i tűzoltók több füstbombát találtak – jelentette a helyi média a tűzoltókra és a rendőrségre hivatkozva. Öt embernek van lőtt sebe, de további legalább nyolc ember is megsebesült, egyelőre nem tisztázott, hogy mitől. Egy sebesült állapota válságos. 

Kezdetben a jelentések arról szóltak, hogy a 36. utcai metróállomáshoz kiérkező tűzoltók pokolgépeket találtak, de ez téves információ volt, füstbombákat találtak. A rendőrség közölte, hogy nincs pokolgép a metróállomáson. A rendfenntartó erők meg nem nevezett tisztségviselője azt mondta:

az esetben gyanúsított egy építőmunkás-ruhába öltözött és gázálarcot viselő férfi, aki elmenekült a helyszínről.

Később azt közölték rendőrségi források, hogy a szóban forgó férfi is metrón utazott, és menet közben a kocsiban eldobott több füstbombát, majd lövöldözni kezdett. Amikor ez a szerelvény a 36. utcai állomásra ért és kinyíltak az ajtók, az utasok kimenekültek, de többen, akiket lövés ért, rögtön össze is estek. A helyszínen készült egyik fénykép tanúsága szerint emberek földön fekvő, vérző sebesülteket próbálnak ellátni.

(Kiemelt képünk: Rendőrök és tűzoltók a brooklyni 36. utcai metróállomáson elkövetett lövöldözés helyszínén 2022. április 12-én. A helyszínre füst miatt riasztott New York-i tűzoltók fel nem robbant pokolgépet találtak. A támadásban többen megsebesültek. Fotó: MTI/EPA / Justin Lane)