Folyt a vér a marseille-i utcán, hat buszra is rátámadtak a huligánok

A Lyon edzője is megsérült, amikor  a Marseille szurkolói betörték a csapatbusz ablakát.

2023. október 30., 08:53

Szerző:

Az Olympique Marseille szurkolói megtámadták az Olympique Lyon autóbuszát, ezért elmaradt a két csapat vasárnapi mérkőzése a francia labdarúgó-bajnokságban. Az edző, Fabio Grosso és segítője arca súlyosan megsérült – írja a Guardian nyomán az RTL. A busznak több ablaka is betört, miközben a Stade Vélodrome felé haladt.

FBL-FRA-LIGUE1-MARSEILLE-LYON
(Tűzoltók állnak a Lyon csapatbusza mellett, amelyen az egyik ablak teljesen betört, egy másik pedig megrongálódott, miután a buszt megkövezték, amikor az a Stade Velodrome-ba hajtott be az Olympique Marseille (OM) és az Olympique Lyonnais (OL) közötti francia L1-es labdarúgó-mérkőzés előtt a dél-franciaországi Marseille-ben, a Stade Velodrome-ban 2023. október 29-én. A Lyon vezetőedzője, Fabio Grosso megsérült az incidens során. Fotó: Christophe SIMON / AFP)

Az edző a stadionban kapott elsősegélyt, később mégis kórházba kellett szállítani, az illetékesek pedig a meccs elhalasztása mellett döntöttek.

A Lyon közleménye szerint hat szurkolói buszt is megtámadtak.

A két korábbi bajnokcsapat közül a Marseille jelenleg a tabella kilencedik helyén áll – Marcelino García Toralt szeptemberben Gennaro Gattuso váltotta a vezetőedzői poszton –, a Lyon pedig egyedüliként nyeretlen és sereghajtó, ezért Laurent Blanc helyére szeptemberben Grossót nevezték ki.

A Marseille közleményt adott ki, amelyben elítélte a támadást, és jobbulást kívánt Grossónak.

(Kiemelt képünk illusztráció. Marseille szurkolói fáklyákat gyújtanak az Olympique Marseille és az AEK Athén közötti labdarúgó Európa Liga B csoport mérkőzésen a dél-franciaországi Marseille-ben, a Stade Velodrome-ban 2023. október 26-án. Fotó: CLEMENT MAHOUDEAU / AFP)

Újabb fordulópontjához érkezett az orosz-ukrán háború, ezúttal orosz tengeralattjárók jelentek meg az Ír-tenger környékén. Az incidens azonban nem először fordult elő, arra már az ukránok 2022-es lerohanását követően is sor került.