Fóka tört be a házba

Fóka tört be új-zélandi Mount Maunganui közösségben élő Ross család házába, traumatizálta a macskát, majd elterült a kanapén. 

2022. augusztus 19., 14:11

Szerző:

A bajszos betörőre szerdán reggel a Ross család a parttól mintegy 150 méterre lévő otthonában talált rá  – írja a Guardian. A fóka Cocót, a család macskáját követte a macskaajtókon keresztül, vélhetően így jutott be a házba. 

A kanapén pihente ki a betörés fáradalmait

A Ross család feje, Phil Ross éppen nem volt otthon, noha a tudása jól jöhetett volna, hiszen történetesen tengerbiológus. Neje, Jen Ross talált rá szerdán reggel hét óra körül, miután visszatért a reggeli edzésről. A fóka megjárta a vendégszobát, és a családi kanapén is elterült, mielőtt a nőnek sikerült kiterelni a ház kertjébe. Jen közben értesítette a természetvédelmi minisztériumot, így a vadőrök nem sokkal később befogták az állatot és visszavitték a tengerbe.

A fókát egyébként a közösség hagyományai szerint Oscarnak nevezték el.

Coco az eset után egy jó darabig nem volt hajlandó lemenni a ház földszintjére.

(Kiemelt fotó: Közeli kép egy fókakölyökről a tengeri emlősök rehabilitációs központjában. MTI/EPA/Anatolij Malcev)

18:20

Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg immár mentességet élvez a vádhatósággal szemben a Dzsamál Hasogdzsi szaúdi ellenzéki újságíró 2018-as meggyilkolása miatt az Egyesült Államokban indított perben, mivel múlt héten a szunnita királyság miniszterelnökévé nevezték ki - jelentették ki a trónörökös ügyvédei egy amerikai bíróságon hétfőn.