Fiatal színész vádolja erőszakkal a MeToo kampány egyik fő szószólóját, Asia Argentót

2018. augusztus 21., 09:43

Szerző:

Hónapokkal azután, hogy nemi erőszakkal vádolta meg Hollywood egyik legnagyobb hatalmú producerét, Harvey Weinsteint, Asia Argento színésznő maga is egy zaklatási botrány közepén találta magát.

CNN szerint Argentót egy fiatal színész vádolta meg erőszakkal, azt állítva, hogy leitatta, majd közösült vele. Az ügyben a Los Angeles-i seriff hivatala vizsgálódik, a részleteket tartalmazó dokumentumokat pedig a The New York Times szerezte meg.

Fotó: Twitter

Ez alapján az abúzus egy kaliforniai szállodai szobában történt 2013-ban, amikor Jimmy Bennett 17 éves volt, a színésznő pedig 37. A fiatal férfi amúgy Argento fiát alakította egy filmben, innen volt az ismeretség.

Úgy tudni, a színész 3,5 millió dollárt kért a színésznőtől egy hónappal azután, hogy Argento oly vehemensen támadta Harvey Weinsteint, amiért megerőszakolta őt, és elindította többedmagával a #MeToo kampányt. A színésznő végül 350 ezer dollárt fizetett ki Bennettnek.

Az ügyben sem a színésznő, sem a most zenészként dolgozó Bennett nem akart nyilatkozni a The New York Timesnak.

Harvey Weinstein egyébként bíróság elé került, többen is feljelentették szexuális zaklatásért és nemi erőszakért. A feljelentők között nem szerepel Asia Argento, sem harcostársa, a történetét könyvben is megíró színésznő, Rose McGowan sem.

Asia Argento egyébként a világhírű tévés séf, a júniusban öngyilkosságot elkövető Anthony Bourdain barátnője volt. A televíziós személyiség mindvégig kiállt barátnője mellett a szexuális zaklatás és diszkrimináció elleni harcában.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.