Ferenc pápa tényleges segítségnyújtást szorgalmaz

Ferenc pápa tényleges segítségnyújtást szorgalmazott a földrengés sújtotta törökországi és szíriai területeken élők támogatására a vasárnapi Úrangyala imádsága után a Szent Péter téren elmondott beszédében.

2023. február 12., 15:17

Szerző:

„Láttam a katasztrófáról készült fényképeket, a földrengés okozta pusztítás miatt szenvedő emberek fájdalmát. Imádkozzunk értük, ne feledkezzünk meg róluk, és gondoljuk át, mit tehetünk értünk” – mondta Ferenc pápa.

A héten, szerdai általános audienciáján Ferenc pápa nemzetközi szolidaritási felhívást tett közzé a hétfői pusztító földrengéssel összefüggésben. Az egyházfő úgy fogalmazott, „mindenkinek szolidaritást kell vállalnia az érintett térségekkel, amelyek egy részét hosszú ideje tartó háború is gyötri”.

(Kiemelt kép: Ferenc pápa a szentté avatás egyes okairól szóló szavazáshoz rendezett rendes nyilvános konzisztóriumon 2022. március 4-én a Vatikánban. fotó: Handout / VATICAN MEDIA / AFP)

Tegnap 19:19

A jelenlegi amerikai kurzust Moszkva nemcsak a maga, de a világ számára is fő kockázatforrásnak tekinti, és fel szándékozik számolni Washington „dominanciájának maradványait” – hirdette meg Oroszország módosított külpolitikai koncepciója, amelyet pénteken hagyott jóvá Vlagyimir Putyin orosz elnök.

A norvég fővárosban mintegy 800 kilogramm kokaint talált a rendőrség gyümölcsök közé rejtve, a skandináv országban korábban még soha nem bukkantak ilyen nagy mennyiségű szállítmányra – közölték a helyi hatóságok pénteken.