Ferenc pápa tényleges segítségnyújtást szorgalmaz

Ferenc pápa tényleges segítségnyújtást szorgalmazott a földrengés sújtotta törökországi és szíriai területeken élők támogatására a vasárnapi Úrangyala imádsága után a Szent Péter téren elmondott beszédében.

2023. február 12., 15:17

Szerző:

„Láttam a katasztrófáról készült fényképeket, a földrengés okozta pusztítás miatt szenvedő emberek fájdalmát. Imádkozzunk értük, ne feledkezzünk meg róluk, és gondoljuk át, mit tehetünk értünk” – mondta Ferenc pápa.

A héten, szerdai általános audienciáján Ferenc pápa nemzetközi szolidaritási felhívást tett közzé a hétfői pusztító földrengéssel összefüggésben. Az egyházfő úgy fogalmazott, „mindenkinek szolidaritást kell vállalnia az érintett térségekkel, amelyek egy részét hosszú ideje tartó háború is gyötri”.

(Kiemelt kép: Ferenc pápa a szentté avatás egyes okairól szóló szavazáshoz rendezett rendes nyilvános konzisztóriumon 2022. március 4-én a Vatikánban. fotó: Handout / VATICAN MEDIA / AFP)

Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben.

Joe Biden azonnali tűzszünetet sürgetett a Gázai övezetben, Izraelt ennek végrehajtására szólította fel, valamint a kétállami megoldást említette az egyetlen járható útként a szembenállás megszüntetésére vasárnap Georgia államban egy főiskolai diplomaosztón.