Ferenc pápa szívesen jönne vissza Magyarországra

Ferenc pápa magyarul köszöntötte az audenciára érkezőket. 

2021. december 15., 20:59

Szerző:

Ferenc pápa örömmel emlékezik vissza a szeptemberben Budapesten tett látogatására, és szívesen tenne lelkipásztori utat Magyarországon – mondta Hortobágyi Cirill pannonhalmi főapát az MTI-nek, miután találkozott Ferenc Pápával a Vatikánban a szerdai általános audiencián.

A Pannonhalmi Főapátság vezetője az MTI-nek nyilatkozva hozzátette, hogy a vatikáni audiencia-teremben tartott általános kihallgatáson lehetőség adódott rövid beszélgetésre is. „Ferenc pápa azt mondta nekünk magyarul, hogy 》Isten hozott《. Emlékeztettem őt: szeptemberben úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy

mivel megérintette őt a találkozás a magyarokkal, szívesen tenne lelkipásztori látogatást Magyarországra.”

Hortobágyi Cirill azt is kiemelte, hogy Ferenc Pápa – válaszolva a főapátnak, miszerint nagyon várják vissza Magyarországra – annyit mondott:

„el fogok jönni”.

(Kiemelt kép: Vatikánváros, 2021. december 12. Ferenc pápa Vatikánban 2021. december 12-én. Fotó: Gregorio Borgia / MTI/AP))

 

Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára, Olekszij Danyilov és Volodimir Zelenszkij is arról beszéltek a közösségi médiában, hogy Ukrajna nyugati partnerei a nyugati tankok után F16-os vadászrepülőgépek Ukrajnába szállításáról hozhatnak döntést. 

További szankciókat jelentett be Japán Oroszországgal szemben pénteken, válaszul Moszkva legutóbbi ukrajnai támadásaira. A szankciók stratégiai szempontból kulcsfontosságú áruk exportját tiltották be, illetve befagyasztották több tucat ember vagyonát.