Ferenc pápa szívesen jönne vissza Magyarországra

Ferenc pápa magyarul köszöntötte az audenciára érkezőket. 

2021. december 15., 20:59

Szerző:

Ferenc pápa örömmel emlékezik vissza a szeptemberben Budapesten tett látogatására, és szívesen tenne lelkipásztori utat Magyarországon – mondta Hortobágyi Cirill pannonhalmi főapát az MTI-nek, miután találkozott Ferenc Pápával a Vatikánban a szerdai általános audiencián.

A Pannonhalmi Főapátság vezetője az MTI-nek nyilatkozva hozzátette, hogy a vatikáni audiencia-teremben tartott általános kihallgatáson lehetőség adódott rövid beszélgetésre is. „Ferenc pápa azt mondta nekünk magyarul, hogy 》Isten hozott《. Emlékeztettem őt: szeptemberben úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy

mivel megérintette őt a találkozás a magyarokkal, szívesen tenne lelkipásztori látogatást Magyarországra.”

Hortobágyi Cirill azt is kiemelte, hogy Ferenc Pápa – válaszolva a főapátnak, miszerint nagyon várják vissza Magyarországra – annyit mondott:

„el fogok jönni”.

(Kiemelt kép: Vatikánváros, 2021. december 12. Ferenc pápa Vatikánban 2021. december 12-én. Fotó: Gregorio Borgia / MTI/AP))

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.