"Tolvaj vagy!" - üvöltötték a miniszter arcába

Elképesztő jelenetek a román parlament alsóházából

2022. február 8., 10:31

Szerző:

George Simion, a romániai fasiszta párt, az AUR társelnöke hétfő délután a román parlament képviselőháza előtt beszédet tartó Virgil Popescu energiaügyi miniszterhez lépett, nyakon ragadta, majd beleordította az arcába, hogy „Tolvaj vagy!” – számolt be róla a Főtér.ro.

Popescu azzal válaszolt, hogy „Oroszországba önnel!”. Simion a teremből folytatta a tolvajozást, végül a miniszter azzal zárta le a szóváltást, hogy „Ostoba vagy.”

A méltatlan jelenetnek az ülésvezető vetett véget, aki felszólította Simiont, hogy hagyja abba, majd berekesztette az ülést és összehívta a házbizottságot a helyzet megvitatására. Ezután a házvezetés úgy döntött, folytatják a plenáris ülést.

(Kiemelt kép: Nemzeti Liberális Párt/Facebook)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.