Ezt a programot is törölni kell a koronavírus miatt

Ide se lehet menni idén.

2022. január 5., 14:21

Szerző:

A koronavírus-fertőzések emelkedő száma miatt idén sem rendezik meg Rio de Janeiróban a hagyományos karneváli utcai felvonulást – jelentette be kedden a város polgármestere.

Eduardo Paes a közösségi médiában élő közvetítésben számolt be a döntésről, amely a karneválon fellépők képviselőivel való tanácskozás után született. Mint mondta, Rio De Janeiro híres-neves karneválját – amely minden évben ingyenes a részvétel – már tavaly sem tudták megtartani a koronavírus miatt. 

A karnevált általában február 25. és március 2. között rendezik meg, a korábbi tervek szerint több mint 500 ingyenes utcai felvonulást tartottak volna. Bár az utcai parádé idén is elmarad, a riói szambaiskolák szokásos versenyét a város Sambódromo karneválstadionjában megrendezik a szükséges egészségügyi óvintézkedések betartásával.

A riói karnevál a világ legnagyobb szabadtéri partija, évente több millió látogatót vonz. A fieszta csúcspontja a több mint 60 ezer férőhelyes Sambódromóban zajlik.

Rio de Janeirón kívül más brazíliai városokban is törölték a karneváli utcai parádékat. Sao Paulóban valószínűleg a Forma-1-es versenypályán rendezik meg a város utcái helyett.

A legutóbbi – 2020-as – karneváli felvonulás hárommillió embert vonzott.

(Kiemelt kép: A 2020. február 15. Karnevál Rio de Janeiróban, Brazíliában. Fotó: CARL DE SOUZA / AFP)

 

 

Vége az aranykornak a brit-kínai kapcsolatokban, és Londonnak általánosságban is a vele azonos értékeket valló szövetségesekkel kell drámai mértékben elmélyítenie kapcsolatrendszerét – jelentette ki első átfogó külpolitikai programadó beszédében Rishi Sunak brit miniszterelnök.