Ezen a „borzalmas” helyen 45 forint egy gombóc fagyi

A sör is olcsóbb a tengerparton.

2023. szeptember 1., 17:44

Szerző:

Az Omio, a kontinens 75 legnépszerűbb tengerpartjain hasonlította össze a fagylalt, az ásványvíz és a sör árát, mely szerint Európa legolcsóbb strandján, a török Alanyában található Kleopátra-parton 45 forint egy gombóc fagyi. Egy palack víz pedig körülbelül (0,37 euróba) 138 forintba kerül, míg egy sörért (1,64 eurót) 610 forintot kell fizetni – írja a roadster.

459 Blue Flags Wave at Turkish beaches
Drónfelvételen a Kleopátra és a Damlatas strandok a törökországi Antalya Alanya kerületében.Törökországban 459 strand, köztük a Kleopátra és a Damlatas strandok kapták meg a kék zászló minősítést. Fotó: ORHAN CICEK / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

A legolcsóbb ásványvizet egy másik török parton, a sidei Halk Beachen találjuk, ahol egy palackhoz már (0,20 euróért) 75 forintért hozzájutunk. A harmadik török helyszín, a bodrumi Yahsi Beach a nyolcadik helyen áll, és bár a félsziget ötcsillagos üdülőhelyeiről és csillogó jachtjairól ismert, sok más európai riviérához képest még mindig megfizethető. Itt a nyaralók (0,50 euróért) 186 forintért kapnak egy gombóc fagylaltot, a víz pedig (0,28 euróba) 105 forintba kerül, a sört (1,86 euróért ) 691 forintért mérik.

A legolcsóbb tengerparti sörért Montenegróba kell utaznunk: az Ulcinjban található Velika Plazán, mely tizenkét kilométerével Európa egyik leghosszabb strandja, mindössze (0,87 euróért) 325 forintért árulják a sört, míg az ásványvíz (0,77 euró) 286 forint. 

MONTENEGRO-SEA-KITESURF-FEATURE

 Egy szörfös széllel szemben vitorlázik a Földközi-tenger hullámain, miközben a tehenek a tengerparton állnak Ulcinj város közelében, Montenegró. Fotó: AFP PHOTO/ARMEND NIMANI ARMEND NIMANI / AFP

Ha Spanyolországot szeretnénk élvezni kis költségvetéséből, akkor Formentera a megfelelő úti cél, a Playa de Ses Illetes ideális alternatíva azok számára, akiknek Mallorca túl zsúfolt, Ibiza pedig túl drága. A víz ára itt is (0,77 euró) 286 forint, a sör pedig (0,94 euró) 350 forint körül mozog. Egy gombóc fagylalt a tengerparton átlagosan (0,92 euróba) 342 forintba kerül.  

1184-8583

 Légifelvétel a türkizkék vízről és a fehér homokos strandról a Pujols strandon, Formentera, Baleár-szigetek, Spanyolország, Földközi-tenger, Európa. Fotó: Michael Runkel / Robert Harding RF / robertharding via AFP

Az első kilenc helyezett listája:

Kleopátra-part, Alanya, Törökország
Velika Plaza, Ulcinj, Montenegró
Primorskói tengerpart, Bulgária
Playa de Ses Illetes, Formentera, Spanyolország
Aranypart, Várna, Bulgária
Halk-part, Side, Törökország
Heringsdorfi part, Usedom, Németország
Yahsi tengerpart, Bodrum, Törökország
Fügefa-öböl, Protaras, Ciprus

(Kiemelt képünkön: Drónfelvételen a Kleopátra és a Damlatas strandok a törökországi Antalya Alanya kerületében.Törökországban 459 strand, köztük a Kleopátra és a Damlatas strandok kapták meg a kék zászló minősítést. Fotó: ORHAN CICEK / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)