Ez egy nagyon veszélyes hely

Legalább 32-en meghaltak a madagaszkári főváros közelében, amikor bűnözők támadtak helyiekre, és több házat felgyújtottak, derült ki a sziget védelmi minisztériumának vasárnapi bejelentéséből.

2022. július 31., 13:10

Szerző:

 A dahalo néven ismert fegyveres banditák pénteken csaptak le az Antananarivótól mintegy 75 kilométerre északra található Ankazobe körzetére, a halottak között nők és gyerekek is vannak, hárman megsebesültek.

 Richard Rakotonirina védelmi miniszter azt mondta, a támadást vélhetően bosszúnak szánták, amiért a helyiek korábban információkat adtak ki a banditákról a hatóságoknak. A tábornok az akciót Facebookon tragédiának nevezte, és leszögezte, hogy mindent megtesznek a gyilkosok kézre kerítéséért. Hozzátette, hogy biztonsági erőket csoportosítottak át a térségbe.
 

A rendőrség azt közölte, hogy helikopterekkel pásztázzák a területet. A dahalók a sziget több körzetében aktívak, többnyire jószágokat rabolnak el a helyi közösségektől.

(Kiemelt képünk illusztráció: Andry Rajoelina, Madagaszkár elnöke katonákkal találkozik a függetlenség napján 2021. június 26-án. Fotó: Rijasolo / AFP)