„Ez az én országom, te ringyó!" – üvöltötte egy idős osztrák asszony Bécsben a fiatal muszlim nőnek, akit még le is köpött

2019. április 1., 14:15

Szerző:

Sebastian Kurz osztrák kancellár hétfőn a Facebookon elítélte, hogy egy bécsi villamosmegállóban szidalmaztak és leköptek egy fiatal muszlim nőt a hétvégén.

A kancellár visszataszítónak nevezte a történteket, és hangsúlyozta:

Ausztria a különböző vallások békés és tiszteletteljes egymás mellett élésének híve.

A szombat délutáni esetről felkerült egy videó a közösségi oldalakra, amelyet a bántalmazott fiatal nő vett fel titokban. Ezen az látható, hogy egy idősebb asszony különféle szitkokat és fenyegetéseket vág a fejéhez, majd leköpi. 

„Ez az én országom, te ringyó" - mondta az asszony. „Az FPÖ mindegyikőtöket kiebrudalja innen" - fenyegetőzött, a kisebbik kormánypártra, az Osztrák Szabadságpártra (FPÖ) utalva.

A fiatal nő határozottan kiállt magáért, és azt bizonygatta, hogy Ausztria az ő hazája is, ráadásul ott született.

A muszlim nőt több járókelő védelmébe vette. Az idősebb asszony végül leköpte őt, majd azt kiabálta, hogy „Segítség, egy bűnöző!"– írja a távirati iroda.

Magyarországon eddig többnyire olyan született magyar nőket ért hasonló incidens, akikről csak hitték, hogy muszlimok. Csongrádon például egy helyi nőt azért gondolt utálatos migránsnak valaki, mert a fodrásztól távozóban sálat borított a fejére, hogy ne ázzon el az új frizurája, egy másikat meg azért, mert kendővel betekert fejjel utazott haza a kemoterápiáról a 32-es buszon.