Több mint száz halálos áldozata van az Eta hurrikánnak Guatemalában és Hondurasban

Guatemalában legalább százan, Hondurasban legkevesebb húszan haltak meg az Eta hurrikán miatt – közöték pénteken a helyi hatóságok.

2020. november 7., 08:57

Szerző:

A vihar – óránként 235 kilométeres sebességű széllökésekkel – kedden csapott le Közép-Amerikára, elsőként Nicaraguára. Immár legyengülve a Karib-tengeren halad tovább Kuba felé, de szakértők szerint újból erőre kaphat.

A hurrikán pusztítását háromszázhatvanezer ember szenvedte meg a térségben. Az áldozatok többsége földcsuszamlásokban halt meg, amelyeket a hurrikánnal járó felhőszakadások okoztak, de sok embert áradás sodort el.

 

Guatemalában egy sárlavina százötven házat temetett be csütörtökön egy településen, ami vélhetően legkevesebb száz ember halálát okozta, de a mentők péntekig csak három holttestet tudtak kiemelni a romok alól.

Mexikó déli részén tizenkilencen vesztették életüket ugyancsak árvíz és földcsuszamlás miatt, Panamában pedig további öten haltak meg.

 

 

17:11

A szlovák kormányfő szerint Szijjártó Szlovákia barátja, nem érti, miért terjesztik róla a politikusok az ellenkezőjét. A szlovák külügyérnek viszont nem tetszik a beavatkozás.