Észak-Korea állítja, hogy náluk már lecsengőben a járvány

Észak-Korea a második egymást követő napon nem jelentett újabb halálesetet a lázas betegek között.

2022. május 29., 10:43

Szerző:

Észak-Korea vezető tisztségviselői vasárnap a járványellenes korlátozások felülvizsgálatáról tárgyaltak, miközben úgy értékelték, hogy javult a járványhelyzet az országban azóta, hogy elismerték az első koronavírusos fertőzést – jelentette az állami média.

A Koreai Munkapárt politikai bizottságának ülésén, amelyen Kim Dzsong Un észak-koreai vezető elnökölt, „pozitív értékelést adtak a járványhelyzet ellenőrzéséről és javulásáról az egész országban, és megvitatták a járványellenes helyzet folyamatos stabilizálásának és javításának kérdéseit” – közölte a KCNA állami hírügynökség.

Észak-Korea a második egymást követő napon nem jelentett újabb halálesetet a lázas betegek között, és közölte, hogy vasárnap 89 500-nál több embernél jelentkeztek lázas tünetek. Ez a szám 11 nappal ezelőtt még csaknem 400 ezer volt.
Az elszigetelt országban ebben a hónapban szükségállapotot hirdetettek és országos zárlatot rendeltek el, ami az oltóanyagok, az orvosi ellátmányok és az élelmiszerek hiánya miatti aggodalmakat táplálja.

Észak-Korea szerte erőfeszítéseket tettek a járványellenes intézkedések megerősítésére, beleértve az esővíz összegyűjtését, a vírusnak ellenálló gyógyszerek vizsgálatát és karanténhelyek felállítását – közölte a KCNA.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: KIM Won Jin / AFP)