Erős Pistával űzik ki az orosz szellemet egy hadifogolyból az ukrán katonák

Az orosz-ukrán háborúnak köszönhetően az Erős Pista paprikakrémmel való kínzás is bevonult a történelembe.

2022. szeptember 8., 09:18

Szerző:

A viccesnek szánt megalázás – ami egy bizonyos érzelmi intelligenciaszint felett valójában sose az – és a kínzás határán billeg az az eset, amelyről felvétel került fel a Twitterre. Ezen az látható, hogy magyarul beszélő – vélhetően kárpátaljai magyar – katonák az inkább a magyar élelmiszeripar emblematikus termékével, az inkább sós, mint csípős, Erős Pista nevű paprikakrémmel gazdagon megrakott kekszet tömnek egy megkötözött és bekötött szemű orosz katona szájába a következő szavakkal:

„Na! Hajrá! Próbáld ki, hátha kimegy belőled az orosz szellem, aztán ember lesz belőled.”

A felvételen az is látszik, hogy az orosz katona öklendezni kezd a tömény fűszerpasztától, a felvétel készítői eközben a háttérben röhögcsélnek.

(Kiemelt képünk: Erős Pista paprikakrémmel kínoznak egy orosz hadifoglyot Ukrajnában. Képernyőfelvétel. Forrás: Twitter)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.