Erős, 6,8-as földrengés rázta meg Tádzsikisztán gyéren lakott részét

Erős, 6,8-as magnitúdójú földrengés rázta meg csütörtök hajnalban Tádzsikisztán gyéren lakott, Kína Hszincsiang tartományához közeli részét.

2023. február 23., 07:48

Szerző:

A földrengés a tádzsikisztáni Murgobtól nyugatra, a földfelszín alatt 20 kilométerrel történt az Egyesült Államok Földtani Intézete szerint.


A földmozgás erősen érezhető volt Hszincsiang tartomány Kasgar prefektúrájában és a Kizilszu kirgiz autonóm prefektúrában, de áldozatokról és károkról nem érkezett jelentés – közölte a kínai állami média helyi tisztségviselőkre hivatkozva.


A kínai földrengésközpont adatai alapján a rengés 7,2-es erősségű volt és tíz kilométer mélyen ment végbe.

(Kiemelt képünk illusztráció: Tádzsikisztán. Sughd tartomány. Zeravcsan hegység. Sylvie LIGON / ONLY WORLD / Only France via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.