Kommunista pártjelvényt kell viselni egy multicégnél

Az Ernst&Young elemzőcég azon kínai dolgozóit, akik a Kommunista Párt tagjai a pártbizottság felszólította, viseljék munkahelyükön is a párt jelvényét.

2023. február 27., 11:58

Szerző:

Felszólítást kaptak az Ernst & Young elemzőcég kínai részlegénél dolgozó kommunista párttagok, amely szerint munkahelyükön is viselni kell a Kínai Kommunista Párt jelvényét – írja a londoni Financial Times cikke alapján a 444.hu. A cég keretein belül kötelező jelleggel működik ugyanis a Kínai Kommunista Párt munkahelyi bizottsága, ami egyenesen céges emailben hívta fel erre a mozgalomhoz kapcsolódó dolgozók figyelmét.

Arra is részletes utasítást küldtek, hogyan, és pontosan hol kell viselni a marxista-leninista-maoista állampárt kis kitűzőjét: a ruházaton a bal mellkas (tehát a szív) fölött kell a jelvényt kirakni, a galléron való viselet nem megfelelő. Ugyanakkor párttagoknak tilos az is, hogy kis kitűzőt más jelvényekkel együtt hordják.

A Kínai Kommunista Pártnak jelenleg több mint 97 millió tagja van, és a törvények szerint egy munkahelyen pártbizottságot kell létrehozni, ha a dolgozók között a párttagok aránya meghaladja a hetet, de nem éri el az ötvenet. A kötelező pártjelvényviselést már 1949 óta előírják a törvények, most azonban, a törvényhozás éves gyűlése előtti, fokozott hangulatban dönthetett úgy az Ernst & Young KKP-bizottsága, hogy erre külön is fel kell hívni a figyelmet, nemzetközi cégeknél ugyanis általában a szabályozás betartása igen laza.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: Li Tao / XINHUA / Xinhua via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.