Enyhül a Biden-Putyin konfliktus: visszatérhet Oroszország washingtoni nagykövete

Antonov hétfő reggeltől folytatja tevékenységét Washingtonban.   

2021. június 20., 11:50

Szerző:

Visszatér állomáshelyére Anatolij Antonov washingtoni nagykövet – közölte vasárnap a TASZSZ hírügynökség alapján az MTI.

A misszióvezetőt szállító New York-i Aeroflot-járat vasárnap reggel szállt fel a seremetyevói repülőtérről. A TASZSZ szerint Antonov hétfő reggeltől folytatja tevékenységét Washingtonban.   

Vlagyimir Putyin orosz elnök amerikai hivatali partnerével, Joe Bidennel szerdán Genfben megtartott csúcstalálkozó után jelentette be, hogy a washingtoni orosz és a moszkvai amerikai nagykövet visszatér állomáshelyére.   

Az orosz-amerikai kapcsolatokban jelentős lehűlést okozott Biden egy márciusi televíziós interjúja, amelyben az amerikai elnök igenlően válaszolt arra a riporteri kérdésre, vajon gyilkosnak tartja-e Putyint. A két misszióvezető ezután utazott haza konzultációra, ami a viszony megromlásának szembeötlő jele volt.

(Kiemelt képünk illusztráció: Daniel SLIM / AFP )

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.