Újabb hét ember lett koronavírusos az ENSZ-nél

2020. szeptember 8., 09:22

Szerző:

Az esetek kapcsolatban állnak az ENSZ bécsi épületegyüttesében működő egyik, diplomatákat kiszolgáló üzlettel.

Hét új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a bécsi székhelyű ENSZ-szervezeteknél - közölte a világszervezet hétfőn este.

Hatan a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség munkatársai, egy ember pedig az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatalának dolgozik.

A tájékoztatás szerint az esetek kapcsolatban állnak az ENSZ bécsi épületegyüttesében működő egyik üzlettel, amely ENSZ-alkalmazottakat és diplomatákat szolgál ki. A bolt egyik dolgozóját ugyanis pénteken pozitívan tesztelték koronavírusra.

Az ENSZ Információs Szolgálata közölte, hogy a történteket követően a kereskedelmi egység minden alkalmazottját tesztelték, az üzlethelyiséget pedig fertőtlenítették.

A mostani esetekkel 32-re nőtt az ENSZ bécsi épületegyüttesében eddig azonosított fertőzöttek száma, akik közül 24-en már meggyógyultak. A bécsi székhelyű ENSZ-szervezetek további öt munkatársa fertőződött meg koronavírussal az osztrák fővároson kívül.

Ausztriában eddig 29 561 a fertőzöttek és 746 a halálos áldozatok száma.

(MTI)

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök kedden közölte, hogy nem lesz semmiféle hatalomátadás Fehéroroszországban, és ez a kérdés szóba sem került Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tartott csúcstalálkozóján Szocsiban.