Nagyon pórul járt a Chelsea eladásával Abramovics

Az Egyesült Királyság kormánya jóváhagyta a Chelsea Football Club eladását a Todd Boehly vezette tulajdonosi csoportnak egy több mint 5 milliárd dolláros üzlet keretében.

2022. május 25., 13:29

Szerző:

A korábban Roman Abramovics orosz oligarcha tulajdonában lévő Chelsea eladását az angol Premier League is jóváhagyta. Abramovics március elején, az ukrajnai orosz inváziót követően bocsátotta áruba a klubot, akkor azt mondta, hogy ez „a klub legjobb érdeke”. Az orosz milliárdos az eladásból származó bevételből egy centet sem fog kapni – írja a CNN.

„Tekintettel a szankciókra, amelyeket a Putyinhoz és Ukrajna véres inváziójához kötődő személyek ellen hoztunk, a klub hosszú távú jövője csak egy új tulajdonos mellett biztosítható. Meggyőződésünk, hogy az eladásból származó bevétel nem Roman Abramovics vagy más szankcionált személyek javát fogja szolgálni”

– írta egy Twitter bejegyzésében Nadine Dorries brit kulturális miniszter. 

(Kiemelt képünk: Fribourg, Roman Abramovics orosz milliárdos érkezik az ellene indított per tárgyalására a fribourgi kerületi bíróságra 2018. május 2-án. Fotó: MTI/EPA/Anthony Anex)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.