A legénységgel együtt veszett nyoma egy japán helikopternek

A délnyugati Okinava prefektúrához tartozó Mijako szigeténél eltűnt egy japán katonai helikopter, tízfős legénységével egyetemben. 

2023. április 6., 15:27

Szerző:

A japán védelmi tárca és a parti őrség közleménye szerint az UH-60 típusú helikopter helyi idő szerint délután négy óra körül eltűnt a radarról – tolmácsolta az NHK japán közszolgálati hírtelevíziót az Index

A parti őrség négy járőrhajót küldött a közeli vizekre a helikopter keresésére, akik az időjárási körülményeket mérsékeltnek írták le, amikor délután 6 óra körül megérkeztek. A keresés jelenleg is folyik. 

A helikopter védelmi minisztérium egyik forrása szerint megfigyelési tevékenységet végzett, és a délnyugat-Japánban található Kumamoto prefektúrában, a GSDF Takayubaru táborában állomásozott. A fedélzeten két pilóta, két szerelő és hatfős személyzet tartózkodott, mindannyian az Önvédelmi Erők tagjai voltak.

(Kiemelt képünk: Fumio Kishida japán miniszterelnök kommentálja a Japán Földi Önvédelmi Erők (JGSDF) eltűnt helikopterét a miniszterelnöki hivatalban Tokióban 2023. április 6-án. Fotó: Masanori Genko / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)q