Elsüllyedt egy turistahajó, hárman meghaltak Olaszországban

Rossz időjárás miatt elsüllyedt egy huszonöt főt szállító turistahajó Észak-Olaszországban, hárman meghaltak, egy embert még keresnek.

2023. május 29., 10:10

Szerző:

Vasárnap este az olaszországi Maggiore tavon felborult egy hajó Sesto Calende és Arona települések között a viharos szél miatt. A balesetben hárman meghaltak. A hajón tartózkodók közül húsz ember kimentettek a vízből, nekik nincsenek súlyos sérüléseik, egy embert továbbra is keresnek mentőbúvárok és helikopter bevetésével – közölte az olasz tűzoltóság.

 

A helyi sajtó szerint a hajón egy huszonöt fős társaság születésnapot ünnepelt, köztük britek, olaszok és izraeliek voltak – írja a HVG.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Shiretoko Tour Boat/Jiji Press)

 

06:54

Két ember halt meg Rotterdamban a két helyszínen, egy magánházban és az Erasmus Egyetemi Klinikán elkövetett lövöldözésben – közölte az NL Times című angol nyelvű holland napilap rendőrségi információkra hivatkozva csütörtökön.

Tegnap 21:16

Egy fegyveres két embert súlyosan megsebesített a rotterdami Erasmus Egyetemi Klinikán, az épületben tűz ütött ki, a gyanúsítottat előállították – közölte az NL Times című angol nyelvű holland napilap csütörtökön.

Tegnap 21:07

Kanadának tanulnia kell abból a botrányból, amelyet egy náci veterán ottawai parlamenti megünneplése robbantott ki, és a továbbiakban szolidárisnak kellene lennie a nácizmus elítélésére irányuló orosz kezdeményezésekkel az ENSZ-ben – jelentett ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön újságíróknak nyilatkozta.

2023. szeptember 28., 19:46

Történelmi pillanatként értékeli, Székelyföld önrendelkezése szempontjából pedig „jelzésértékűnek” tartja a francia államfő Korzika autonómiájával kapcsolatos csütörtöki bejelentését Antal Árpád, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) vezető politikusa.