258 milliárd dollárra perelték be Elon Muskot

Elon Muskot csütörtökön 258 milliárd dollárra perelte be egy Dogecoin befektető, aki azzal vádolja a Tesla vezérigazgatóját, hogy piramisjátékot működtetett a kriptovaluta támogatására.

2022. június 17., 08:29

Szerző:

A manhattani szövetségi bíróságon benyújtott panaszában Keith Johnson felperes zsarolással vádolta Muskot, amiért a Dogecoint reklámozták és felhajtották az árát, hogy aztán hagyják az árfolyamot zuhanni – írta a Reuters.

Az alperesek 2019 óta tisztában voltak azzal, hogy a Dogecoin értéktelen, mégis népszerűsítették azt, hogy hasznot húzzanak a kereskedéséből – áll a panaszban. „Musk a világ egyik leggazdagabb embereként elfoglalt piedesztálját arra használta fel, hogy a Dogecoint szórakozás céljából működtesse és manipulálja”.

Johnson ügyvédje nem válaszolt arra a megkeresésre, hogy kommentálja, milyen konkrét bizonyítékokkal rendelkezik, illetve milyen bizonyítékokra számít, amelyek bizonyítják, hogy a Dogecoin értéktelen, és az alperesek piramisjátékot folytattak.

Johnson 86 milliárd dollár kártérítést követel, ami a Dogecoin piaci értékének 2021. májusa óta bekövetkezett csökkenését jelenti, és ennek megháromszorozását szeretné elérni. Emellett azt is szeretné elérni, hogy Musk és cégei ne reklámozhassák a Dogecoint, és hogy egy bíró állapítsa meg, hogy a Dogecoin kereskedelme a szövetségi és a New York-i törvények szerint szerencsejátéknak minősül.

A panasz szerint a Dogecoin eladása körülbelül akkor kezdődött, amikor Musk az NBC Saturday Night Live című műsor házigazdája volt, és a Weekend Update egyik szegmensében egy fiktív pénzügyi szakértőt alakítva a Dogecoint szélhámosságnak nevezte.

(Kiemelt kép: Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója a Tesla Gigagyárában, a Berlintől délkeletre fekvő Grünheide-ben 2022. március 22-én. Fotó: Patrick Pleul / POOL / AFP)

 

A NATO jóval 300 ezer fő fölé emeli magas készültségi katonai erőinek létszámát, hogy kezelni tudja az Oroszország által jelentett biztonsági kihívásokat – jelentette ki Jens Stoltenberg a szervezet főtitkára hétfőn, a szövetséges országok madridi csúcstalálkozója előtti brüsszeli sajtótájékoztatóján.

Negyvenhárom amerikai állam összesen több mint egymillió szavazója állhatott át a republikánusok táborába tavaly, írta az AP amerikai hírügynökség hétfőn választói regisztrációs adatokra hivatkozva.