Elítélték az első embert a Capitolium ostroma miatt

Még legalább kétszázan várnak ítéletre.

2021. július 19., 22:01

Szerző:

Nyolc hónap börtönre ítélték a floridai Paul Hodgkinst a kongresszusi és választási folyamatok akadályozása miatt – írja a CNN. A férfi egyike volt azoknak a Trump-szimpatizánsoknak, akik elfoglalták a Capitoliumot 2021. január 6-án. A férfire eredetileg 1,5 éves börtönt kértek, a bíró viszont úgy látta, Hodgkinsnak jár némi engedmény, mert bár részese volt a súlyos bűncselekménynek, de az erőszakban nem vett részt, emellett beismerte bűnösségét, és a tette miatt bocsánatot kért.

Eddig több mint 200 ember ellen emeltek vádat, de rajtuk kívül még több száz személy ellen indíthatnak különböző jogi eljárásokat a következő hónapokban.

(Kiemelt képünk illusztráció: Fotó: Daniel SLIM / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.