Elismerték az oroszok, hogy elsüllyedt a cirkáló

Majdnem 500 tengerész dolgozott rajta.

2022. április 15., 06:07

Szerző:

Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint elismerték, hogy elsüllyedt a Moszkva cirkálóhajó a Fekete-tengeren, Ukrajna déli partjainál, azt azonban tovább sem tudni, hogy mi okozta a károkat az 1982-ben vízre bocsátott hadihajón. Ukrán közlés szerint Neptun-rakétákkal mértek csapást az orosz hajón, az orosz fél szerint viszont a hajó fedélzetén található lőszerek robbantak fel, emiatt kellett evakuálni a legénységet.

Az orosz védelmi tárca tájékoztatása szerint a hajó egy viharban süllyedt el, amikor egy kikötőbe vontatták javításra – írja a Telex.

Oroszországnak mindössze három ilyen zászlóshajóosztályú hadihajója van, amelyeken közel 500 tengerész dolgozik. A Moszkva ugyanaz a hajó, mint aminek a legénységének az invázió első napjaiban a Kígyó-sziget ukrán védői azt mondták, hogy „menj a picsába!"

(Vlagyimir Putyin orosz elnök egy étkezőasztalnál a szibériai tajgán 2021. március 21-én. Putyin és Szergej Sojgu védelmi miniszter a Szibériai szövetségi körzetben töltik a hétvégét. MTI/EPA/Kreml/Szputnyik/Pool/Alekszej Druzsinyin)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.