Elhunyt André Leon Talley, a Vogue korábbi főszerkesztője

 73 éves korában. 

2022. január 19., 11:55

Szerző:

73 éves korában elhunyt André Leon Talley, a befolyásos divatújságíró, az Anna Wintour vezette amerikai Vogue egykori főszerkesztője – írja a The Guardian.

A TMZ jelentette, hogy Talley kedden hunyt el egy New York-i kórházban, ismeretlen betegségben. Halálát később ügynöke, David Vigliano is megerősítette.

Talley úttörő alakja volt a divatvilágnak, aki éppúgy ismert volt harapós megjegyzéseiről és extravagáns jelenlétéről, mint a gyakran viselt statement kaftánjairól, kalapjairól és köntöséről. Hat évtizedes karrierje során Talley arra használta fel pozícióját, hogy a divatvilágban a kifutón és a színfalak mögött is a sokszínűségért szálljon síkra.

Diane von Furstenberg tervező és közeli barátja is azok között volt, akik szerdán tisztelegtek előtte. „Ég veled, drága André... senki sem látta ragyogóbbnak a világot, mint te” - írta. „Senki sem volt nálad nagyszerűbb és lelkesebb”

Jeremy O'Harris drámaíró azt írta: „Egy kis fekete meleg fiú számára, aki délről nyúlt a csillagok felé, kevés olyan ember volt, akire felnézhettem ott fent a csillagok között, aki úgy nézett ki, mint én, csak mesésebben, kivéve téged, André. Egy fiúgeneráció számára André Leon Talley a kegyelem és a törekvés jelzőfénye volt.”

 

(Kiemelt képünk: Andre Leon Talley részt vesz a Keep A Child Alive 11. éves fekete bálján a Hammerstein Ballroomban 2014. október 30-án New Yorkban. Fotó: Dennis Van Tine /NurPhoto via AFP)