Elfogták a szerb ámokfutót, aki az iskola udvarán gépfegyverrel nyitott tüzet

Már tíz halott van, köztük egy rendőr. 

2023. május 5., 11:00

Szerző:

Elfogták a feltételezett támadót, Uroš B.-t, aki gépkarabéllyal lőtte a fiatalokat az iskola udvaron csütörtökön a szerbiai Dubona faluban.  A  radiosarajevo.ba portál információ szerint már 10 halott van, köztük egy rendőr. 

A Belgrád melletti kis faluban csütörtök késő este történt a lövöldözés. Az RTS helyszíni beszámolója szerint a férfi egy autóból adta le a lövéseket az iskolaudvarban összegyűlt fiatalokra azt követően, hogy korábban vitába keveredett velük, majd továbbhajtott, és két környékbeli faluban is véletlenszerűen lőtt rá a járókelőkre.

A falu egyik lakója, azt mondta a portálnak, hogy  „nem tudom, mi történt pontosan tegnap este, nem mentem ki. Azt hallottam, hogy botrány volt, a semmiből ölte meg őket, azt mondják, hogy volt valami vita, és hazament, hogy szerezzen. fegyvereket, majd megölte őket. Viszont szerintem ez nem igaz, miért ment más falvakba, ha így van? Nem ismertem annyira, ismerem a szüleit, kedves ember, apa tiszt , anya a VMA-n, a tűzoltóság testvére, egyszer-kétszer láttam, úgy tudom, hármat megölt.”
támadót

Kevesebb mint 48 órán belül ez a második tömeges lövöldözés Szerbiában. A vérontás mindössze két nappal azt követően történt, hogy egy belgrádi általános iskolában egy hetedikes diák lelőtte nyolc társát és az iskolaőrt, illetve megsebesített további hat tanulót és egy tanárt.

(Kiemelt képünkön Uroš B.-t, aki gépkarabéllyal lőtte a fiatalokat az iskola udvaron csütörtökön a szerbiai Dubona faluban. Fotó: radiosarajevo.ba )

Vlagyimir Putyin ellen tavaly óta elfogatóparancs van érvénybe, ami eléggé behatárolja azt, hogy az orosz elnök mely országokba látogathat el büntetlenül.