Elfogták a chilei rablóbandát, amelyik 14 millió dollárt rabolt

2020. május 6., 06:38

Szerző:

Őrizetbe vettek Chilében hat gyanúsítottat a helyi sajtóban az „évszázad rablásaként” emlegetett üggyel összefüggésben, közölte a Cooperativa helyi rádió a hatóságokra hivatkozva.

Fotó: CLEMENS BILAN

Március elején fegyveres rablók Santiago de Chile repülőterén

14 millió dollárt és 1 millió eurót zsákmányoltak egy látványos akció során,

írja az MTI. A feltételezett elkövetőket vizsgálóbíró elé állították. A hatóságok a rablásnál használt fegyvereket és ruhákat, illetve készpénzt foglaltak le a gyanúsítottaknál. A rendőrség szerint a bandának belső információja volt a szállítmányról. 

A rablást a BBC korábbi beszámolója szerint, hét ember hajtotta végre, fegyverrel kényszerítették az őrséget az áru átadására. Két őr könnyebben megsérült. A banda tagjai a területre két autóval mentek be, az egyiket a DHL csomagküldő szolgálat járművének álcázták. Az autót később a rendőrség megtalálta, ám a bandának a pénzzel együtt nyoma veszett.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.