El Salvadorban hivatalos fizetőeszköz lehet a bitcoin

El Salvadornak nincs saját valutája, jelenleg az amerikai dollár az egyetlen elismert fizetőeszköz az országban, emellé jöhet a legnépszerűbb kriptovaluta.

2021. június 7., 11:59

Szerző:

El Salvador elnöke, Nayib Bukele azt tervezi, hogy országában hivatalos fizetőeszközként ismertetné el a bitcoint – írja a BBC. Ezzel a közép-amerikai ország lenne az első állam a világon, ahol ilyen rangra emelkedne a kriptovaluta – teszi hozzá a 444

Bukele egy floridai bitcoin-konferencián beszélt arról, hogy már a héten benyújthat egy törvényjavaslatot a bitcoin elfogadásáról. El Salvadornak nincs saját valutája, jelenleg az amerikai dollár az egyetlen elismert fizetőeszköz az országban, emellé jönne a bitcoin.

Az elnök azt reméli, hogy a kriptopénz bevezetésével könnyebben tudnak majd a külföldön, elsősorban az Egyesült Államokban élő salvadoriak pénzt küldeni az otthoni rokonaiknak. Bukele emellett azt is reméli, hogy a bitcoin hivatalos elfogadása az országba terelné a világ 680 milliárd dollárt érő bitcoin-vagyonának egy részét. 

(Kiemelt kép: AFP | Marvin Recinos)

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.