Egy volt rendőr tüzet nyitott egy thaiföldi óvodában

Legkevesebb harminc ember meghalt egy lövöldözésben Thaiföld északkeleti tartományában, köztük gyerekek is, miután egy volt rendőr tüzet nyitott egy óvodában, közölte egy rendőrségi szóvivő csütörtökön.

2022. október 6., 12:15

Szerző:

 Acsajon Krajtong rendőr tábornok elmondása szerint a támadó kora délután nyitott tüzet Nongbua Lampu központjában, és a rendőrség arról is beszámolt, hogy az elkövető megölte a feleségét is, és a tömeggyilkosság után magával is végzett. A helyi kormányzat egyik illetékese 26 halálos áldozatot erősített meg; 23 gyerek, két felnőtt és egy rendőr biztosan életét vesztette.

A fegyverest a rendőrség a 34 éves Panya Kamrabként azonosította, akit nemrég bocsátottak el az állásából. A jelentések szerint egy fehér pick-uppal menekült el a helyszínről. a thai média közlése szerint a támadó öngyilkos lett.

(Kiemelt kép: Az óvoda, ahol a lövöldözés történt. Fotó: AFPTV / Thai PBS / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.